Varosen puutarha logo

Tarjoukset

Kesäbegonia (annansilmä)

€26kpl 10,00e

KESÄBEGONIA ELI ANNANSILMÄ on perinteinen kesäbegonia. Pitää tasaisesta kosteudesta.
Begoniat kannattaa laittaa ulos vasta, kun hallanvaaraa ei ole, sillä ne ovat kylmänarkoja.
Helppohoitoinen, kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä. Kastellaan säännöllisesti, sietää ajoittaista
kuivahtamista,  lannoitetaan niukasti. Kukat kestävät sadetta melko hyvin.
Korkeus: 15-25cm
Kasvupaikka: puolivarjo/aurinkoinen

Lobelia

€1,506kpl 6,00e

LOBELIA on vanha ja suosittu kesäkukka, joka kukkii runsaasti pienin kirkkaan- tai vaaleansinisin tai valkoisin kukin. Lobelian lehdet ovat pienet ja heleän vihreät. Lobelialla on mätästävä kasvutapa, pystykasvuinen, myöhemmin kesällä hieman riippuva. Lobelia kasvaa n. 10-15 cm korkeaksi. Lobelia sopii hyvin istutettavaksi parvekelaatikkoihin tai ruukkuihin. Lobelia pidetään tasaisen kosteana ja lannoitetaan säännöllisesti miedolla kastelulannoitteella. Lobelian kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä. Jos kukinta lakkaa, matalaksi leikkaaminen innostaa lobelian uuteen kukintaan.
Kasvupaikka: Lobelia viihtyy hyvin aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa. Kukkii myös varjoisassa. Paahteessa tarvitsee runsaan kastelun.

Orvokki

€1,506kpl 6,00e

ORVOKKI on kestävä kesäkukka. Kukat suuria yksi tai kaksivärisiä, valkoisen, punaisen, keltaisen, oranssin, sinisen ja liilan eri sävyjä. Vaaleanvihreät lehdet. Ruukuissa, parvekelaatikoissa, kukkaryhmissä, haudoilla, amppelissa. Kastellaan runsaasti, mutta sietää myös kuivahtamisen. Lannoitetaan säännöllisesti. Kuihtuneet kukat ja siemenkodat poistetaan, jotta kukinta jatkuu koko kesän. Pitkäksi venähtäneen kasvuston voi leikata alas, jolloin kukkii uudestaan n. kolmen viikon kuluttua. Ei säikähdä pientä pakkasta keväällä eikä syksyllä.
Korkeus: 20-25cm
Kasvupaikka: aurinko/puolivarjo/varjo

Patioruusu (Äitienpäiväruusu)

€8,502kpl = 15e

PATIORUUSUT ELI ÄITIENPÄIVÄRUUSUT voi istuttaa kukkaryhmään tai astiaan kesän ajaksi. Ne jaksavat kukkia, kunhan aurinkoa ja ravinteita riittää. Patioruusut ovat ulkokasveina hyvin monipuolisia.
Korkeus: 20-30cm
Kasvupaikka: Aurinko

Pelargonia, pysty

€45kpl 17,50e

PELARGONIA, PYSTY. Kestää melko hyvin satunnaista kuivuutta, joskin kasvu on parasta aurinkoisella paikalla hyvin kasteltuna ja lannoitettuna. Nykypäivän lajikkeiden kukat kestävät sadetta varsin hyvin, vaikkakin vaaleakukkaisten lajikkeiden kukat mustuvat sateisena kesänä helposti. Kotipelargoni on kauneimmillaan katoksen alla, lasiverannalla tai muuten sateelta suojattuna. Kuivat kukinnot on helpointa poistaa kukkavarsineen tyvestä asti sormin naksauttamalla. Saksilla leikkaaminen jättää epäsiistit tyngät, jotka homehtuvat helposti.
Kukat: Paljon eri värejä ja kukkamuotoja: kerrottuja, yksinkertaisia, hapsuisia.
Korkeus: 20cm ja enemmän
Kasvupaikka: Aurinkoinen, jopa paahteinen, jos vettä riittää.

Samettiruusu

€16kpl 7,00e

SAMETTIRUUSUSSA on lievä mausteinen tuoksu. Samettiruusu pitävät lämpimästä ja aurinkoisesta paikasta, eikä niitä kannata hallanarkuuden vuoksi istuttaa liian aikaisin ulos. Korkeimmat lajikkeet ovat komeita taustakasveja; matalammista tulee tuuheakukkaisia pieniä pensaita. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, jotta kukinta jatkuisi tauotta. Säännöllinen kastelu ja lannoitus.
Korkeus: 15-30cm
Kasvupaikka: aurinko/puolivarjo

Tomaattien taimet

€3,904kpl 13,50e

Tomaattien taimet (pensas-, runko-ja kirsikkatomaatti) 4kpl=13,50€

Yrttien taimet

€26kpl 10,00e

Yrttien taimet (mm. timjami, oregano, persilja, tilli, basilika, ruohosipuli, pinaatti, maissi, sitruunamelissa, viinisuolaheinä, meirami, vesikrassi ym.) 6kpl = 10€